INGREDIENTEN
- 500 gram klapstuk (runderborst)
- 1 kilo aardappels (geschild)
- 1 kilo winterwortel (geschild)
- 500 gram uien
- 2 bouillonblokjes (runder)
- 30 gram boter (of margarine)
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de klapstuk toe en laat deze ongeveer 90 minuten zachtjes koken. Schil de aardappels en de wortels en snijd ze in stukken. Neem het vlees even uit de pan en doe alle groenten in de bouillon. Leg het vlees er bovenop en laat het nog ongeveer 20 minuten koken.
Neem het vlees uit de pan. Snijd het in vier plakken. Stamp de groenten fijn en roer er de boter door. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met grove mosterd en een kuiltje bouillon van de klapstuk.
Leiden hodgepodge
Hutspot met klapstuk
750 grams carrots
500 grams parsnips
250 grams white beans
250 grams onions
salt & pepper
500 grams brisket or stew meat
peppercorns
bay leaf
Wash the beans and let them soak overnight in plenty of water. Boil 2 litres of water, add salt and pepper, the meat, peppercorns and bay leaf and bring to a boil again. Turn down the heat and let simmer for 2.5 hours. Take the meat from the stock and cut into smaller pieces.
Slowly cook the beans, using the water in which they have soaked, for twenty minutes. In the meantime, clean and scrub the carrots, parsnips and onions and cut them in chunks.
Add the stock and vegetables to the simmering beans and slowly cook for another 45 minutes. Drain the mix, add the meat cubes and season to taste. Mix well and serve
Hutspot met klapstuk (4 personen)
Benodigdheden:
- 400 gram klapstuk
- zout
- 1-1 ½ kg aardappelen
- ¾ kg wortelen of ½ kg gesneden schoongemaakte wortelen
- ½ kg uien
- (melk)
- 25 gram margarine
- peper
Bereiding:
Kook het vlees 1 ½ uur vuur in water met zout. Giet zoveel bouillon af tot er een bodempje overblijft. Bewaar de bouillon. Schil de aardappelen, de wortelen en de uien, was ze en snijd ze in stukken. Voeg ze bij het vlees en kook alles gaar in ca. 30 minuten. Neem het vlees uit de pan, giet de aardappelen en groente af. Roer de aardappelen en groente goed door elkaar en voeg de bouillon en/of melk en de margarine toe. Maak het gerecht op smaak met peper en zout.
Ontdek meer van Onze wandelervaringen
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.