web analytics

Recept Warme Rijstpudding

1/2 l melk , 100g rijst , 1/2 stokje vanille of vanillesuiker of de schil van een citroen , 80 g suiker , 2 a 3 eieren , 30 g boter of margarine , 50 g  amandelen.
kook op de gewone wijze stijve rijstebrij, maar laat er vanille of citroenschil in meetrekken.  vermeng deze dan, na er het smaakje uitgenomen te hebben , met de boter of margarine, de eierdooiers, de suiker en de amandelen, roer er zo luchtig mogelijk het stijfgeklopte eiwit door. besmeer een warme-puddingvorm met wat boter of margarine(ook het deksel) , strooi er wat fijn paneermeel in en vul hem dan voor3/4 met het mengsel. sluit hem stevig af en kook de pudding 2 uur au bain-marie, maar zorg, dat het water steeds tot even onder de rand van de vorm wordt bijgevuld. laat de pudding even opdrogen en dien hem met vruchten-of schuimsaus.

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder