Wandelblogs

Op deze pagina hebben wij een aantal links geplaatst naar leuke wandelblogs met veel informatie over het wandelen in ons mooie Nederland.

Graag plaatsen wij meer leuke wandelblogs dus maak gebruik van het antwoord formulier en geef jouw favoriete link aan ons door.

 

#1 Frankwandelt.nl

Website met verhalen, foto’s en video’s van wandelingen in Nederland en het buitenland. Frankwandelt wil wandelaars informeren over wandeltochten én hen inspireren om te gaan wandelen.

#2- Overweg13

Belgische tochten met trein, tram en bus als voor- en natransport. De tochten variëren van 5 tot 30 km. En als toemaatje krijg je ook nog unieke historische foto’s van het Belgische openbaar vervoer van de voorbije 35 jaar.

#3- De Noord-Oost Veluwe, zó veel natuurschoon

De noord-oost Veluwe is een paradijs voor wandelaars die op zoek zijn naar rust. Je komt op plekken waar het nog écht stil is en je kunt de wandelroutes gratis downloaden.

#5- Best Genog

Wandelverslagen en fotoreportages van wandelingen door het Nederlandse land!

#6- Foodwalks

Michiel Bussink houdt van wandelen en lekker eten. Iedere paar weken gaat hij voor ons op stap en doet hij hier verslag van eigen FOODWALKS. Wandelen en goede voeding worden gecombineerd.

#7- DeWandeldate Tips & Agenda

DeWandeldate is dé datingsite voor wandelaars, fietsers en andere actieve natuurliefhebbers. Voor singles van alle leeftijden, in Nederland en België. In het blog, de ‘Tips & Agenda’, vind je tips die bijdragen aan een eerste geslaagde wandeldate: wandelroutes, wandelcafés, activiteiten die je onderweg kunt doen en algemene datingtips. DeWandeldate schrijft regelmatig handige overzichtsartikelen voor wandelaars (LAW’s, stationswandelingen, stadswandelingen, wandelapps, Vierdaagsen, blotevoetenpaden, etc.). Ook groepswandelingen worden via het blog aangekondigd. En je vindt hier veel succesverhalen, geschreven door leden die elkaar vonden via deze datingsite. Gastbloggers zijn welkom!

#8- Wandelgroetjes uit Borgloon

Wandelverhalen uit België, Nederland. Verhaal bij elke wandeling niet zozeer een routebeschrijving maar een belevingsbeschrijving. Met info over de streek, monumenten en natuur. Met vele foto’s.

#9- Wandelaar 3680 

Verslagen, al of niet kort, van mijn wandelingen, landschappen en routes.

#10- De Wandelaartjes 

De wandelaartjes Alfred en Lou wandelen en fietsen en delen de avonturen met de lezers.

 

#11- Nederbelgen op Wandel

Op Nederbelgen op stap worden Wandelverslagen in binnen en buitenland gedeeld. Zowel in woord als beeld.

 

#12- Freddy’s wandelhoekje

Wonende langs de Franse grens kent Freddy de streek rond de schreve als zijn broekzak. De GR’s aldaar hebben geen geheimen voor Freddy en hij is actief en organiserend lid van de Midweekstappers. Blog stijl met korte verslagjes en fotoreportages.

 

#13- Danyell’s Wandelsite

Wandelen is Danyells allergrootste hobby. Ze loopt iedere week wel één of meerdere wandeltochten, variërend van georganiseerde tochten tot (gedeelten van) wandelpaden. Danyells tweede hobby, fotograferen, is uitstekend te combineren met haar “wandelverslaving”.

 

#14- Wij wandelen

Wij wandelen vele kilometers, soms samen en soms apart . . . Wandelen kun je altijd en overal en je hebt er niet veel voor nodig. Het is de ideale sport om te onthaasten.

 

#15- Lauwswandelnieuws

Op deze blog worden de wandelavonturen van Krist Vanackere beschreven. Bijna ieder week-end is ze op stap ergens in België. Soms maakt ze ook wandelvakanties, waarvan U hier ook een verslag vindt. De bedoeling is collega wandelaars een idee te geven hoe de georganiseerde wandeltochten er uit zagen.

 

#16- Henk-Jan van der Klis

Elk weekend ga ik de lanen in, de paden op om 40km of meer te wandelen. Elke wandeling versla ik met foto’s, een routekaart, persoonlijke belevenissen en achtergrondinformatie. Ik loop zowel gemarkeerde LAW’s en streekpaden, zet routes uit op wandelnetwerken, probeer wat uit of sluit me aan bij georganiseerde wandeltochten.

 

#17- Carola’s wandel- en geocachingverslagen

Verslagen en foto’s van wandeltochten en geocaching-activiteiten.

 

#18- Wandelervaringen Didier Reynaert

Blog met verslagen over zelf gewandelde tochten en allerhande informatie over wandelen, wandelsport en pelgrimeren.

 

#19- Gwy Wandelt

In deze Blog wordt verteld over het op weg zijn in het leven en wandelen in het Vlaamse land.

 

#20- De Groene Heuvellander

Een blog waarin de persoonlijke wandelverhalen en foto’s gedeeld worden.

 

 #21- ORANGINAS WANDELPAGINA

ORANGINAS WANDELPAGINAS MEERDAAGSE WANDELROUTES IN EUROPA

 

#22- Wanda Wandelt

Op mijn blog neem ik je 2x per week mee op mijn wandelavonturen. In woord en beeld breng ik verslag uit van de verschillende wandelingen die ik maak, schrijf ik over de materialen die ik gebruik en krijg je een kijkje in mijn persoonlijke leven.

 

#23- Walkbase

Op Wakkee wordt geblogd over korte en lange afstanden, prestaties en behaalde titels op het gebied van de wandelsport.

 

#24- Wandel, kijk en kiek

Twente maar ook de Achterhoek zijn de streken waar deze blogger veel op pad is. Altijd gaat een fototoestel mee. Afwisselend de spiegelreflex- dan weer de compactcamera. De meeste foto’s die op de blog geplaatst worden, zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.

 

#25- Dagboek van een Wandelaar

Blog met verslagen, routes, en foto’s van georganiseerde wandeltochten (hoofdzakelijk in Nederland, o.a. van KNBLO, NWB en aangesloten verenigingen). Daarnaast is er een pagina met links naar allerhande organisaties, wandeltochten, wandelevenementen en sites die met wandelen te maken hebben. Ook heeft de blog een link naar Endomondo, een site en app waarmee wandeltochten worden geregistreerd m.b.v. GPS. Hier is de wandelaar live te volgen tijdens de wandelingen

 

#26- Wandelen met Martin

Op deze website zijn diverse wandelingen van Martin beschreven. De meeste wandelingen zijn gelopen met Rob L. of Janneke G.

 

#27- Wandel Website

Deze website beschrijft wandelingen in Nederland (dagwandelingen en LAW’s), Europa en de rest van de wereld, die door Fred Triep zijn gemaakt.

 

#28- Ambulare

Dagelijks blogspot van mijn gemaakte wandelingen, wandelartikelen en wandelreizen.

 

#29- Wandelblog van Francis en Berend Pol

Een site met divese foto reportages van onder andere wandeltochten, Harlingen vroeger en nu en wat we onderweg zoal tegenkomen. Deze blog is constant in beweging en er worden continu nieuwe fotoreportages toegevoegd.

 

#30- Mari Smits

Naast mijn professionele leven als historicus loop ik in mijn vrije tijd loop ik vaak wandeltochten, zoals de Vierdaagse van Nijmegen, Kennedymarsen en andere tochten in binnen- en buitenland. Op deze weblog doe ik hiervan verslag en van mijn andere bezigheden.

 

#31- Jo’s wandel website

Wandelen is al jaren onze vrijetijdsbesteding nummer 1. Of het nu het Hageland, de Ardennen of de Alpen zijn, wandelen is iets voor iedereen.

 

#32- Wandelenen meer

Ondertussen zijn er drie generaties aan de wandel. En alle drie de generaties hebben hun sporen achtergelaten in Wandelland. Ooit ben ik dit blog begonnen om de wandelvorderingen van generatie 3 bij te houden. Maar het is intussen een kroniek geworden van een een gezin dat in stormachtig weer is beland, maar dat overeind is gebleven en volop geniet van elkaar en het leven.

 

#33- Ik Wandel

Haar ´wandelcarriere´ start in 1985 als de blogger haar eerste 40 km tocht loop en lid wordt van DJO, de Lisser wandelvereniging. Ze pendelt mee naar tochten en als ze zelf een auto heeft loopt ze elke zaterdag. Liefst 40 km.

 

#34- Wandelvanuit

Op deze site vind je wandelingen die door Janny zijn gemaakt en die ze graag wil delen met wandelliefhebbers in Nederland.

 

#35- Piet Smulders

Ook met het wandelvirus besmet? Dan ben je op deze blog op het goede adres. Je vindt er een inventarisatie van de mooiste dagwandelingen en de mooiste langeafstandspaden.

 

#36- No pain no glory

Dagboeken van binnen- en buitenlandse wandeltochten, waaronder naar Santiago de Composteren.

 

#37- Mattie Meets Nature

Omwille van chronische rugklachten ben ik een klein jaar geleden begonnen met wandelen. Sinds mei bundel ik mijn wandelverslagen in deze blog. Je vindt er heel veel dagwandelingen, zowel korte als lange, terug en ik deed ook al enkele meerdaagse tochten. De blog verscheen al verscheidene keren in de media (lokale kranten, magazine van de Vlaamse Pijnliga, ‘op weg’ van grote routepaden) vanwege de leuke tochten en de invalshoek. Via de blog wil ik andere pijnpatiënten stimuleren om toch maar te proberen bewegen alsook de ‘gewone’ wandelaar inspireren

 

#38- He Opa

Deze website heeft zijn schoonzoon voor opa gemaak om andere mensen mee te laten van hoe fijn wandelen is. Opa komt op plaatsen waar je normaal niet komt en het is gewoon geweldig door de natuur en mooie dorpen, plaatsen te mogen wandelen.Zelf heeft opa even last van een kleinne thya dus moet hij even rustig aan doen.

 

#39- Wandelpaden Journaal

Van elk van onze wandelingen is er een wandeljournaal gemaakt. Deze zijn opgenomen in het archief.

 

#40- Wandelverhalen en andere schrijfsels van Paul Praatsma

De blog van Paul Praatsma is zeer up to date en wordt voorzien van vele leuke wandelverhalen.

 

#41- Wandelvrouw

Ik merkte dat ik tijdens het wandelen allerlei creatieve ideeën kreeg over hoe te communiceren over wandelen. Ik wil er namelijk ook anderen deelgenoot van maken, er is zoveel te genieten. Het idee voor het maken van een blog ging meer en meer leven. Mijn oude stiel van journalist (ooit de School voor Journalistiek gedaan en voor krant en tv gewerkt) kwam weer boven. Het maken van een blog nam steeds vastere vormen aan.

 

#42-  Over wandelen gesproken

Ik – Truus Wijnen – woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen.

 

#43- Wandelen met War

Volg War op zijn vele wandeltochten en geniet van zijn prachtige foto’s

 

#44- Wandelblog Durea

Op de website van Durea blogt Anita over haar wandelavonturen. Sinds 2011 moet Anita leren leven met de diagnose uitgezaaide borstkanker. Wandelen in Anita’s grote steun, lust en leven. Het is dé manier om met deze verschrikkelijke ziekte om te gaan.

 

#45- Jac de Bruin

Mijn naam is Jac de Bruin en ik woon in Etten-Leur. In november 2007 ben ik lid geworden van een wandelvereniging en sindsdien is wandelen mijn hobby. Op deze website doe ik verslag van mijn nieuwe wereld

 

#46- Mark’s Wandelblog

De afgelopen jaren heb ik, als het maar even kon, gewandeld op de zondagen. Aanvankelijk ben ik begonnen met de zg. NS dagtochten.Al gauw bleek dat deze NS tochten steeds delen waren van langere tochten, de zogenaamde LAW’s (lange afstand wandelpaden).

 

#47- Wandeldiva

Maak kennis met een aantal Diva’s. De diva’s hebben alle wandelverhalen uiteindelijk gebundeld tot boek.

 

#48- Trails & Trekkings

Site over lange afstandswandelen op wandelpaden in België en wat verder.

 

#49- NieZo Znel

De razende reporter deelt op NieZoZnel zijn wandelavonturen via de blog!

 

#50- Wandelgek

Deze site is bedoeld om mensen te inspireren tot het maken van lange wandeltochten, verre reizen en begrip voor mensen uit andere landen dan wijzelf.