web analytics

Over Ons

Wij zijn liefhebbers van leuke wandelingen met of zonder onze 2 Beagles en schrijven hierover in ons wandelblog. Ook zijn wij benieuwd naar jouw wandelervaringen of ben je ook een liefhebber van Beagles ? Deel ook jouw ervaringen.

Kia onze oudste Beagle

En na het overlijden van Lara onze oudste Beagle van 16,5 jaar is nu beagle pup Sita  onze nieuwe huisgenoot.

En hieronder onze twee eerste Beagles Sascha en Lara wij zullen ze nooit vergeten !

 

Dick

Els

David in Game Modus

Hier wat verdere informatie over de geschiedenis van de familie Visser en ook een paar foto’s van onze voorvaders.

4881677

ClAESZ ARIJSZ VISSER –TRIJNTJE CORNELISDR KNEGT
1598/1661 – 1602/1632
ISAACK VISSER -MACHTELTJE GERRITS
1630/1679 -1633/1688
PIETER VISSER – TRIJNTJE HELLEMAN
1661/1772 – 1666
JAN VISSER – LIJSBETH GRAAF
1688/1772– 1684/1751
WILLEM VISSER – LIJSBETH DEN HOED
1720 – 1721
JAN VISSER – TRIJNTJE BODE
1747/1820 – 1760/1842
JAN VISSER – LIDEWEIJ VAN DIJK
1789/1865 – 1785/1846
MAARTEN VISSER – ANNA VAN ERK
1825/1903 – 1827/1906
WILLEM VISSER – ADRIANA DEN HAAN
1861/1889 – 1861/1908
MAARTEN VISSER – HENDRIKA TEMPELMAN
1884/1953 – 1884/1947
JACOBUS VISSER – ANNA MARIA MEKKE
1927/2010 – 1925/2016
HENDRIKUS BALTHAZAR VISSER – ELIZABETH EVERDINA VAN DIJK
1955 – 1954
DAVID CORNELIS VISSER 1996

4881679

Maarten Visser en Hendrika Tempelman
1884-1953 1884-1947

op de foto 51 jaar

bruidspaar

Wedding Picture 1923 Balthasar Mekke en Agnes Maria Dikmans
Trouwfoto 1923

in_dienst_1920_Pa_Mekke

in dienst 1920 Balthasar Mekke

big_4977141

koos en willem Visser, 2 broers 1933

dienstplicht_Maarten_Visser_1902

dienstplicht Maarten Visser 1902

elisa_m1

Maarten visser, zus mientje, moe visser, zus rika, zus neeltje met haar man piet van zijl binnenvaartschip elisa 1937

Schip_Elisa_Maria_ca_1935

Schip Elisa Maria ca 1935

big_4993894

mobilisatie 1914 Oud Amelisweerd

Maarten Visser

 


Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

15 thoughts on “Over Ons

 1. Hallo fam. Visser,

  Wij zijn regelmatig in Amsterdam op visite geweest. Ik kan me deze bezoekjes aan oom Koos en Tante Ans nog heel goed herinneren. Mijn vader was inderdaad vrachtwagenchauffeur. Mijn moeder is jong overleden en daarna is het contact verwaterd.
  Wil je de hartelijke groeten aan je moeder doen?

  Met vriendelijke groeten,
  Nel Viveen

 2. Hallo Dick, ik kom via een omweg op je blog/site via Nel.Ik ben de kleinzoon van Pietje Visser.

  Ik had contact met je vader maar dat is op de een of andere manier verwaterd.Nu begrijp ik waarom.Hij is overleden en dat wisten we niet.

  Zou je contact met me willen opnemen wat ik de nodige vragen over onde familie/voor vaderen en het vastleggen documenteren ervan.

  Groeten Hans.

  • Dag Hans,

   Leuk hoor om je op dit blog tegen te komen. Ja Tante Pietje was voor mij heel bekend. Ik ging toen ik klein was met mijn vader mee om bij haar koffie te drinken. Ik kan me de oude grammofoon nog goed herinneren en ze spaarde van alles. dus namen we suikerzakjes en sigarenbandjes mee. Ik weet ook nog dat er brand is geweest en ze toen alles kwijt is geraakt dat moet heel erg voor haar zijn geweest. Ja mijn vader heeft in het verleden onderzoek gedaan naar onze “voorvaderen” . Ik zelf heb er niet zo gevoel bij maar het zien van oude foto’s vind ik wel leuk. Mijn moeder is nog in leven en wellicht zijn daar nog oude foto’s te vinden. Die zet ik dan wel op dit blog. Nu groetjes van ons drietjes Dick Els en David Visser

 3. Die brand heb ik live mee gemaakt en dat was niet leuk.
  Mijn vader had jouw vader op visite i.v.m. stamboom onder zoek ,hoe dat ging weet ik niet ,de mijne heeft het net als jij, weinig gevoel met dit maar ik ben wel ( net als jouw vader) ge interesseerd.(ik lijk wel op tante Pietje)Wat ik dus zoek zijn dus foto’s uit het verleden en zo.

  Op je blog staan wat foto’s waar ik zeker door getriggerd werd ( eliza maria ) maar de qualiteit is niet bijzonder als ik dat “save”.Ik kan hier niet zo veel mee.Wil je dus vragen als je tijd over hebt om deze foto’s beter te scannen of iets en ze dan naar me te mailen Dick, zodat ik ze “ontkras” en het resultaat kan ik weer terug sturen als tegen prestatie zeg maar als je dat leuk vind.Ik zou hier erg mee geholpen zijn wat betreft het familie verloop c q. familie onderzoek voor de toekomst.
  Vandaag was ik weer bij mijn ouders en vertelde dat ome koos dus was overleden, en pa vroeg meteen naar hoe is het met tante ans?, die leeft nog , zij ik, tsja , wat moet ik zeggen….

  Groeten Hans.

  • Ja Hans mijn moeder is inmiddels 89 en heeft een redelijke gezondheid maar is wel erg vergeetachtig. De ingescande foto’s zijn nog door mijn vader gemaakt. Moet nog op zoek naar de originelen. Zal nog een moeilijke klus worden want het huis staat van onder tot boven nog helemaal vol. Maar ik doe mijn best. dus je hoort nog van mij. groetjes, Dick

 4. Alvast bedankt, verhuisd ofzo wegens de stapels ? of nog de restanten van een erfenis ?
  In die fiets zitten wij ook nog en ik weet dat dit tog langzamer gaat dan dat je dus wil.
  Zelf heb ik de prioriteiten wat ander gelegd door dom weg alles te scannen en het onbenullige weg te doen , dat ruimt op, maar ik kan in ieder geval het orgineel nog reproduceren.Foto’s en negativen gooi ik niet weg want die zijn mij te kostbaar maar kan de tand des tijds wel een halt toe roepen.Scannen gaat redelijk snel (nou ja snel) maar retoucheren kost 3 tot 8 uur per foto.Documenten gaan sneller.

  Een geboorte kaartje van ene Hendrikus Baltazar Visser uit 3 maart 1955 Looiersgracht te Amsterdam had ik al bewerkt om er eens eentje te noemen tot een plaatje waar je de impressie over houdt wat het voor moet stellen over de persoon,Die orginele scans bewaar ik ook ( voor en achter kant) het orgineel gaat hardware matig niet weg maar wordt wel op geslagen voor later zodat we net als vroegah dia’s op een scherm kunnen kijken maar nu op tv of pc.

  groeten Hans.

 5. Wat leuk om deze foto’s te zien. Ik heb altijd begrepen dat mijn oma Co (Jacoba ) in de oorlog door een diefstal alle foto’s is kwijtgeraakt. Ik lees allemaal namen die ik weleens heb gehoord. Leuk!

   • ik ben inderdaad de jongste kleindochter en de dochter van Joke ook de jongste dochter van Piet en Co
    (voor mij opa en oma Pico)
    Ik ben al een paar jaar bezig met het maken van de stambomen van mijn beide ouders. Mijn ooms Mart en Will hebben mij ook een beetje aangestoken.

    • Hoi Iris,

     Leuk van je te horen. Zijn we ook nog familie van elkaar. Ja met de mail is waarschijnlijk iets mis zal proberen dat binnen de site te gaan herstellen.

     Mijn vader Koos (Jacobus) Visser was heel actief met het stamboom onderzoek ik zelf heb er niet zo veel mee. Mijn vader is als jongen ook bij jouw oma en opa in huis geweest na het overlijden van zijn moeder. Mart en Will ken ik ook en ook jouw overleden oom Piet.

     Ben momenteel na het overlijden van mijn vader en moeder oude dia’s aan het overzetten​. Kwam daar ook foto tegen van Willem Visser en zijn vrouw Nel Visser. Ook van familie (van Zijl) ? en tante Pietje Visser zal deze als je ze wilt hebben naar je doormailen.

     Groetjes,

     Dick

 6. Hallo.
  Ik ken geen Vissers, alleen een drogist uit de jaren ’50-’60 in de Zaanstreek
  Ook wandel ik niet echt, hoogstens één à anderhalf uur, 3 of 4 keer per week..
  Toch leuk om de genealogie en de weblog om te lezen.

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights