web analytics

Wandelschoenen

 

Hier onder rechtstreeks de links naar de sites voor goede wandelschoenen. Erg belangrijk. Mis je er nog een ? Geef het gauw aan ons door dan plaatsen wij de link op deze pagina.

Wat zijn goede wandelschoenen?

Een belangrijke vraag wanneer je nieuwe wandelschoenen wilt gaan kopen. Als je in de winkel bent of online zoekt, zul je zien dat er wandelschoenen en sandalen zijn in alle soorten en maten. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Vooral wanneer je voor het eerst wandelschoenen of bergschoenen gaat uitzoeken. Geen nood! Wij leggen je uit welke dingen belangrijk zijn bij het uitkiezen van de voor jou beste wandelschoen.

Goede wandelschoenen: welke ondergrond?

Dé goede wandelschoen bestaat niet. Het ligt er maar net aan waar je wilt gaan wandelen. Ben je van plan de Mont Blanc te gaan beklimmen of ga je stedentrip of woestijnreis maken? Een schoen voor in de bergen moet nu eenmaal aan andere eisen voldoen dan wanneer je je in oneindige zandvlaktes waagt. Denk aan stijfheid van de schoen, waterdichtheid en afwikkeling. Dit betekent overigens niet dat je met je wandelschoenen voor in de bergen niet ook prima door een stad als Parijs kunt lopen. Weeg voor jezelf af of je liever steun wil in ruig terrein of juist een makkelijke afwikkeling voor vlakke wandeltochten.

Comfortabele wandelschoenen: de juiste pasvorm

Naast dat je rekening houdt met de ondergrond tijdens je wandeling, is het ontzettend belangrijk dat je schoen comfortabel zit. Er is immers niets vervelender dan pijnlijke voeten. Omdat iedere voet anders is, maken schoenfabrikanten gebruik van verschillende leesten. Een leest is de mal waar een schoen omheen wordt gemaakt. Een leest kan breed zijn of juist smal, met een nauwe of ruime hielpartij, met een hoge of lage wreef, etc. Hierdoor heb je wandelschoenen met verschillende pasvormen. Welk type wandelschoen bij jou past, is een kwestie van uitproberen. Kom naar een goede winkel en probeer op je gemak de verschillende merken en soorten wandelschoenen. Vergelijk ze met elkaar. Je voelt vaak snel genoeg of een wandelschoen bij je past of niet. Dit is de beste manier om goede wandelschoenen voor jouw voeten te vinden.

Tevens hier een linkje met veterinstructies  ook heel belangrijk als je lekker wil gaan wandelen.

 

 

Merrell logo Salomon Logo Ecco Logo hi-tec-logo-185-60_20141 keen-logo-tilt Lowa-Simply-more meindl_logo_kleinimagesi7xwl2lb

 

 

 


Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geverifieerd door MonsterInsights