Vandaag Amstelveen gedaan, de route heet “Langs Amsterdamse Groene Randen”. Nou dat is gelukt. Ook door het mooie weer is dit een goede dagbesteding geweest. Nadat we de wijken waren doorkruist gingen wij na de afgebrande St Urbanuskerk gezien te hebben richting het Amsterdamse Bos, voor de ouderen onder ons wel bekend onder de naam het Bosplan.

Het 1ste natuurgebied waar wij waren heet Amstelveense Poel, mooie natuur en de reiger liet zich goed fotograferen.

In deze omgeving ligt ook de bekende geitenboerderij. Hier konden wij ons rustmoment nemen, maar omdat Dick wat allergisch is voor deze dieren, zijn wij doorgelopen naar Boerderij Meerzicht.

Hier ons schuldig gemaakt aan wat lekkers, maar na 10 km mag dat wel. Via de Bosbaan, waar men hoog water verwacht gezien het aantal zakken zand, die er staan, een stukje Amstelveen in, waar wij het 2e groene gebied in gingen. Dit is het J.P. Thijssepark. Ja dit gebied kende Dick nog uit zijn jeugd, maar toen was er wel groen, maar niet zo’n aangelegd park met allerlei verschillende planten en boomsoorten.

Wel hadden wij nog ca 400 hardlopers op ons pad lopen, maar die waren goed getraind om hun afstand te volbrengen, althans dat hopen wij. Daarna weer via het centrum van Amstelveen, waar het erg rustig was, weer een ander park in gelopen, het Broerse park. Wel eerst een heerlijk sapje gedronken en ook nog op de film gezet door de Amstelveense t.v.

Worden wij misschien toch nog beroemd. Het laatste stuk ging via het oude station en andere weggetjes, waarbij wij en nog andere lopers 1 pijl gemist hebben en de GPS van een andere wandelaar ons weer op het goede pad kon brengen. Ondanks een kleine file, omdat de A6 een stuk was afgesloten, waren wij op tijd voor de postbezorging, zodat Kia een nieuwe slaapplek voor zich alleen heeft en deze niet hoeft te delen met Lara.