Stoofvlees volgens oud familie-recept
Benodigdheden:
◾750 gram doorregen runderlappen
◾1 eetlepel bloem
zout
versgemalen peper
◾75 gram roomboter
◾3 eetlepels zonnebloemolie
◾3 uien, fijn gesnipperd
◾½ liter donker bier (mijn voorkeur lekker abdijbier
◾4 kruidnagels
◾3 laurierblaadjes
◾1 eetlepel bruine suiker
◾1 eetlepel azijn
◾3 plakken ontbijtkoek
◾1 eetlepel grove Mosterd
Bereiding
Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper.
Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin, voeg dan de boter erbij en bak de uien mee.
Voeg hier het bier bij en de kruidnagels, laurierblaadjes, bruine suiker en azijn. Stoof met deksel zachtjes zeker 1 ½ uur.
Smeer de ontbijtkoek in met de mosterd.
Voeg ze in de pan toe en stoof alles nog zachtjes 1 uur. Haal de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan.
Lekker met gekookte bietjes of rode kool en aardappelpuree. Eet smakelijk !
Ontdek meer van Onze wandelervaringen
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.