Stoofvlees volgens oud familie-recept

Dick en Els

Stoofvlees volgens oud familie-recept

Benodigdheden:

◾750 gram doorregen runderlappen
◾1 eetlepel bloem
zout
versgemalen peper
◾75 gram roomboter
◾3 eetlepels zonnebloemolie
◾3 uien, fijn gesnipperd
◾½ liter donker bier (mijn voorkeur lekker abdijbier
◾4 kruidnagels
◾3 laurierblaadjes

◾1 eetlepel bruine suiker
◾1 eetlepel azijn
◾3 plakken ontbijtkoek
◾1 eetlepel grove Mosterd

Bereiding

Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper.
Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin, voeg dan de boter erbij en bak de uien mee.
Voeg hier het bier bij en de kruidnagels,  laurierblaadjes, bruine suiker en azijn. Stoof met deksel zachtjes zeker 1 ½ uur.
Smeer de ontbijtkoek in met de mosterd.
Voeg ze in de pan toe en stoof alles nog zachtjes 1 uur.  Haal de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan.

Lekker met gekookte bietjes of rode kool en aardappelpuree. Eet smakelijk !

wandelervaringen.nl – Wandelen met een Nederlandse familie

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Kabouter Wandeling Scheetje Beef

Vandaag tropisch warm. Voorspellingen tot 34 graden in de namiddag. Natuurlijk kon deze weersvoorspelling ons er niet van weerhouden om vanuit ons verblijf in Scheetje Beef een wandeling te maken.  De wandeling van ongeveer 10 kilometer voert ons langs donkere bossen, groene vlaktes en boerderijen. Kenmerkend voor het Twentse landschap. […]
%d bloggers liken dit: