web analytics

Wandeltocht WSV De Laatste Loodjes

In augustus 2017  samen met Dick een wandeling gemaakt. Dit keer bij Zaandijk de 9e Kalverpolder Wandeling, oftewel de plek waar de Zaanse Schans zich bevindt. Het was een tocht uitgezet door WSV De laatste Loodjes. Keurig gepijld en de 25 km nergens verkeerd gelopen. De route ging via Wijdewormer, waar een rustpunt was gepland bij café ‘t Heerenhuis.

Daar waren wij, met nog meer wandelaars om iets voor 11.00 uur. Helaas ging deze pas open om 11.00 uur en er werd ook niet eerder een deur voor ons geopend. Het gaat blijkbaar goed in de horeca in Nederland. Toch gewacht en koffie daar gedronken. De bediening, bestaande uit 1 persoon, deed het uitstekend, maar kon het echt niet aan. Hulp was onderweg, maar het eerste uur moest zij het echt alleen doen. Na deze stop gingen we richting Wormer, waarbij wij via het natuurgebied Jisperveld liepen.

Toen ging het wel heel even hard regenen, maar gelukkig hadden we onze regenkleding bij ons. Daarna geen enkele spat meer gehad.De 2e stop, die gepland was hebben wij niet genomen bij de ijsclub, maar bij de Poelboerderij. Een plek waar je de Zaan op kan varen met een bootexcursie. De laatste kilometers gingen via de Zaanse Schans, waar legio toeristen waren, die door de bussen hier worden gedropt. Er was echter nog een mooie toeristisch attractie dit weekend en wel een braderie. Wat een gezelligheid. Wij waren hier in de ochtend vroeg al geweest en was het niet druk, maar later op de dag waren er genoeg mensen en was er handel genoeg te doen.

Bij terugkomst in het startgebouw kwamen we leden, o.a. Henk Blommers, Dicky van Zee, Nel Niks en Fatima Bougrine van WSV Prins Bernard ook nog tegen. Was leuk om elkaar weer even te zien en te spreken, was ook wel weer 2 weken geleden, dat we elkaar gezien hadden. Verder weer vele andere wandelaars gesproken en dit keer veel met een Amsterdams accent, wat leuk was voor Dick, die het ook verstaat.


Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Geverifieerd door MonsterInsights