Waarom deze wandeling zo wordt genoemd is ons niet bekend, maar de omgeving was uitdagend genoeg om hier vandaag te wandelen. Lekker fris winterweer en nog wat sneeuw op de paden wat wil een mens nog meer op de vrije zaterdag. Gestart bij de voetbalvereniging Steenwijk en daarna richting Huis ten Wolde, het art hotel. Die kennen wij, helaas hebben wij de fles wijn nooit gekregen. Langs de weilanden gingen wij richting Landgoed Fredesheim, welke wij al eerder bezocht hadden en wisten dat dit een goede rustplek was.

Daarna door het bos en langs Koe en Kalf ( de 2 zwerfkeien) Volgens overlevering zou dit een Germaanse gerechtsplaats zijn geweest. Ook het Fletcher Hotel passeerden wij, waar tevens de 7 heuvelenweg ligt!!!!. Ha, Ha. Het landgoed Heerlijkheid de Eese was voor ons verboden terrein, maar wij mochten er wel om heen lopen. In Willemsoord is het begrip weldadigheid een groot gebeuren. Onze rust was bij café de Steen, waar wij heerlijke cappuccino namen.

Verder via het bosrijke gebied, waar ook de crossfietsers een stuk van onze route hadden uitgezet, bereikten wij de top van de Woldberg (25m) Afdalend en sporttunnel onderdoor, waarbij het helaas toch wat natter werd kwamen wij weer op ons startpunt aan. De wijsheid over het leven staat er ook weer op, maar een andere spreuk die wij tegen kwamen is speciaal voor wandelaars: De bergen en dalen zijn niet het moeilijkste bij het wandelen, maar het steentje in de schoen.