web analytics

Winterserie Aalsmeerse Wandel Vereniging AWV 2018-2019

Omdat Amstelveen voor ons lekker dichtbij ligt, lopen wij graag de wandelingen mee, die hier uitgezet worden door de Aalsmeerse Wandel Vereniging AWV. Ook is de omgeving de moeite waard, daarbij het geluid van vliegtuigen wel even negeren. Gelukkig stond de wind gunstig, ondanks dat het wel erg hard waaide. In het Amsterdame Bos hebben we aardig wat meters gemaakt en gelukkig nergens verkeerd gelopen. Het was er gezellig druk met veel andere mensen, die van de buitenlucht genoten. Onze stops waren dit keer wat afwijkend, dan de voorgestelde rustpunten. Bij het Keizer Karelplein in de bibliotheek was de koffie met wat lekkers heerlijk. Vergat ik zowaar mijn rugzak, maar dat had ik na 50 stappen al door.

De laatste cq 2e stop hebben wij gehouden bij Chez Favie. Een echt ontmoetingspunt met binnen allerlei curiosa. Helaas was er een border collie de weg kwijtgeraakt, oftewel zijn eigenaren en is door de boswachter opgehaald en na later bleek toch weer bij de eigenaars teruggebracht. Wie heeft hier niet goed opgelet? De Geitenboerderij hebben wij overgeslagen, hier wel even een sanitaire stop gemaakt. Ook was men druk om de spoorlijn klaar te maken voor de museumtram, leuk hoor. Het voorjaar was goed te zien, zoals de krokus, narcis en de vele sneeuwklokjes. Helaas was het te vroeg voor het Bloesempark, wat het laatste stukje van onze tocht was.

Het zal vast een mooi gezicht zijn, als de Japanse kers hier in bloei staat. Gelukkig weet ik nog wel andere plekken in onze buurt waar we deze pracht straks kunnen bewonderen. Aan het eind zagen we nog de clubleden van WSV Prins Bernhard, waaronder mijn zus, zij hadden niet helemaal goed gelopen en i.p.v. de 15 km waren het er 18 km. Het was weer een mooie tocht met plekken die wij nog kenden.

%d bloggers liken dit: