Koud moe en en een lekkere trek ? Heerlijk na een vermoeiende winterwandeling in de kou. Dit recept kan van te voren worden klaargemaakt en is eventueel te combineren met draadjesvlees. (Dit recept is ook op deze site te vinden).
Winterwandeling schotel met spek kaas en aardappelpuree
- 1 kilo bloemig kokende aardappelen
- 2 uien
- 100 g plakjes rookspek
- 75 g jonge Goudse boerenkaas, geraspt
- 75 g boerengeitenkaas in stukjes
- 100 g roomkwark
- 1 grote koolraap
- 1 winterwortel
- boter
- peterselie
- peper en zout
- nootmuskaat
Schil intussen de koolraap, en de winterwortelen en snijd deze in reepjes van 1 cm dikte. Snijd de uien in ringen. Kook de aardappelen gaar en knijp ze met de knijper of druk ze met de stamper tot puree.
Kook de koolraap en de wortelen met iets zout, peper en nootmuskaat in 20 minuten gaar. Giet de groenten af. Bak de uienringen en de plakjes rookspek 10 minuten in wat boter op een mild vuur lichtbruin. Vet een ovenschaal licht in. Eerst komt een laag aardappelpuree, dan de wortelen, de uien met spek en ten slotte de koolraap. Meng de geraspte jonge Goudse en de stukjes geitenkaas met de kwark. Verdeel dit mengsel over de schotel. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 200°C, daarna nog 5 minuten op de hoogste stand zodat het gerecht een bruin korstje krijgt.
Eet smakelijk !
Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes
Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.