web analytics

Pontania Jubileum Wandeling

Door de ontspanning-/sportvereniging Pontania in Zeeburg werd een wandeling dit weekend uitgezet. Zij vierden hun 70 jarig jubileum en als traktatie was er ijs en een leuke button aan het eind van de wandeling. Wij zijn vandaag voor de 25km gegaan. Regenkleding mee en een goed humeur.

De tocht ging via diverse straten en wijken, waarbij het opviel dat er wel heel veel nieuwbouw is en nog gaat komen.
Ook was er tussen de nieuwbouw een bijzonder gebouw of fabriek nog blijven staan. Ik hoop wel dat deze nog verdwijnt.
Het zwembad Flevoparkbad was niet open. Ook zijn de graffityspuiters volop bezig geweest. De een vindt het mooi en de ander niet zo. Voor het groene gebied van deze omgeving moet je wel even zoeken, maar is wel te vinden. Vooral richting Ransdorp.

Hier hebben wij ook onze enige stop genomen. Koffie was helaas niet echt lekker en te duur, dat waren meer mensen met ons eens.
Het Lanthuys uit 1609 staat er nog goed bij. Er was door een atletiekvereniging ATOS uit Amsterdam een hardloop evenement georganiseerd, waarbij de route voor een aantal kilometers dezelfde was als die van ons. Wij blijven maar gewoon wandelen ipv hardlopen.!!!

Tussendoor hebben we ook nog een controle gehad, dit hebben wij niet vaak meegemaakt. Het laatste stuk ging via de Oranje Sluizen, wat een fraai gebeuren en wat een mooi gezicht om te zien hoe dit werkt. Via een laatste pad, waar stadsnomaden wonen en afvragend of hier alles wel kosjer is, kwamen wij weer aan bij het startpunt, waar wij gretig ons ijsje aten.

Resultaat van deze tocht was 2x regen, waarbij het bijna niet de moeite was om de regenkleding aan te doen en minstens 11 bruggen zijn overgestoken. En waarom wij op zondag hebben gelopen, had te maken dat er dan vrij parkeren is.


Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Geverifieerd door MonsterInsights