Vandaag een lekker recept van een echt Nederlands toetje Hemelse Modder.
Benodigdheden
2 repen melkchocolade 75 gram
2 repen pure chocolade 75 gram
(gebruik alleen echte chocolade!)
3 eieren
2 eetlepes suiker
1/2 liter slagroom
Bereidingswijze
Breek de chocolade in stukjes en laat het au bain marie smelten. Het eigeel en eiwit van de eieren scheiden in twee aparte kommen. Het eiwit met suiker stijf kloppen. De eidooiers goed schuimig kloppen. Klop nu de slagroom zonder suiker tot deze goed stijf is. Als de chocolade gesmolten is kun je deze langzaam bij de eidooiers gieten en ondertussen goed blijven mixen (handmixer op laagste stand). Als het goed gemengt, voorzichtig het eiwit door het mengsel spatelen.
Als laatste kun je de slagroom er doorheen scheppen, niet roeren! Als het goed luchtig is, 4 uur in de koelkast op laten stijven. Garneer het naar keuze, bijvoorbeeld met vlokken chocoladehagelslag, vruchtjes of iets met eigen fantasie.
Ontdek meer van Onze wandelervaringen
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.