Vandaag met Leo en Monique van de woensdagwandeling en natuurlijk ook met Dick gewandeld. Dit keer voor het Toon Hermans huis in Zeewolde, een inloophuis voor (ex)-kankerpatienten en hun naasten. Wij zijn gegaan voor de 25 km. Bij de start meteen de consumptie betaald, die wij denken te gaan gebruiken, zoals koffie/thee en soep. De 1ste kilometers liepen wij door Zeewolde om daarna het natuurgebied Horsterwold in te gaan. Mooie paden van gras tot onderhoudsvriendelijk beton. Het was nog behoorlijk vochtig op de graspaden, omdat er nachtvorst was geweest en helaas kregen sommige toch wel natte voeten. Gelukkig ging de zon gauw schijnen en werd het wat droger waar wij liepen. In de nevel nog een mooi silhouet van een paard gezien, maar omdat niet iedereen stil was, liep deze snel weg.

Het eerste rustpunt was na 7 km bij de camping “de Parel”. Ja wat er hier mis is gegaan weten wij niet, maar conclusie is, dat na de campingparkeerplaats wij meteen de gele pijltjes gevolgd hebben, waardoor wij het gebouwtje waar de koffie en toiletten waren, niet gezien hebben en dit pas na 1,5 km door kregen, mede door een andere wandelaar, dus geen koffie. Gelukkig stond er verder op een mooie picknickbank en hebben wij 5 minuten gezeten. Daarna snel verder om de 2e stop op te gaan zoeken. Door het mooie natuurgebied van de Stille Kern, met dit keer mooie herfstkleuren in de bomen en struiken, vonden wij SBB Zevenhorst. na 17,5 km.

De erwtensoep, geleverd door De Blauwe Hap, vond gretig aftrek en de koffie idem dito. Na goed uitgerust en opgewarmd te zijn gingen wij richting Erkemerderstrand. Helaas is het restaurant bij de jachthaven op de dijk afgebroken en liepen wij toen maar door via het Woldstrand naar het startburo Kaap Flevo. Omdat wij niet alle consumpties hebben kunnen nuttigen, hier nog een kop koffie gratis gekregen. Het was verder een goed georganiseerde tocht met zelfs echte verkeersregelaars voor de 2 x dat wij een drukke weg over moesten steken.