web analytics

Atverni Voorjaarswandeltocht 2019

10 minuten ·

Door Atverni was er vandaag een tocht uitgezet vanaf de atletiekbaan in Nieuwegein de Atverni Voorjaarswandeltocht 2019 . Met hagel weg gereden, maar verder slechts 1 hagelbui gehad aan het begin van onze tocht. Via het kantorengebied Papendorp ging het richting Leidsche Rijn, oftewel de nieuwe stad bij Utrecht bij Vleuten/de Meern.

Door het Meerpark naar het Maximapark. Hier is het Castellum Hoge Woerd, een interpretatie van een Romeins fort. Binnen was een stuk van een oud schip te zien. Hier was ook onze 1ste stop. De fazant liet zich speciaal voor Dick meerdere malen zien. Helaas zien en horen wij deze bij ons niet meer. Het Maximapark hebben wij via het Lint van alle kanten kunnen bewonderen. Zeker de moeite waard om dit mooie stuk natuur te ontdekken.

De Japanse tuin was niet zo Japans, maar als de rododendrons gaan bloeien geeft dit vast een schitterend gezicht. Bij het winkelcentrum Terweijde was onze 2e stop. Dit winkelcentrum kenden wij wel!!!. Via de nieuwe Dafne Schippers fietsbrug zijn wij de wijk Oog in Al binnengegaan. Hier is het militair hospitaal veranderd in een appartementencomplex en een groot gedeelte is nu een AZC. Het zwembad Den Hommel is wel hetzelfde gebleven.

Langs het Amsterdam Rijnkanaal werden de laatste loodjes afgelegd. Wij hebben genoten van alles wat wij onderweg hebben gezien, waarbij de lucht het allermooiste was met zijn wolkenpartijen.

 


Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Geverifieerd door MonsterInsights