web analytics

Amsterdam City Walk 2017

Met de auto naar Buitenveldert, gratis parkeren en daar de bus genomen naar het Olympisch Stadion, waar de start was. Wij wisten niet dat deze tocht zo geliefd was, iets van 16000 wandelaars. Even waren wij bang dat het iets te druk zou worden met wandelen, maar dat was gelukkig niet zo, mede door de verschillende afstanden die je kon lopen. Het werd een mooie, maar ook bijzondere wandeling. Dit omdat er veel te zien was en de tocht keurig verzorgd werd door de organisatie Le Champion. Bij iedere stempelpost kregen we wat lekkers: chocolaatjes, drop, Amsterdamse korstjes en een stuk zuur. Maar ook, omdat helaas de uitvaart vandaag was van de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan.

Wij kwamen mooi aan om precies 13.00 uur bij de Oude kerk om daar de 1 minuut stilte met iedereen die er was te delen. Voor de rest zeggen de foto’s genoeg, want wat kan je nou nog meer zeggen over de mooiste stad van ons land, zoals Dick altijd zegt. Wel nog even vertellen dat wij heerlijk koffie hebben gedronken in het Apollo hotel met een echte chocolade truffel. Daarom hebben we de 2e stop maar bij een kleine lunchroom gedaan, maar daar konden we de home made taart niet laten staan. De 3e stop was voor ons bij de Schinkelstraat, omdat ik aan het eind niet op de Dixi wilde. Bij de finish nog een stuk lekkere geitenkaas van het merk Old Amsterdam meegekregen. Keurig geregeld allemaal, dus voor volgend jaar gaan we vast weer en misschien gaan er dan ook andere mensen met ons mee. Dick wil graag gidsen.

Screenshot_20171014-162844
Home – Amsterdam City Walk

3 thoughts on “Amsterdam City Walk 2017

    • Ja wel een stevige tocht maar er zijn ook kortere afstanden te lopen. En in Amsterdam is er op elke hoek van de straat wel een rustpunt met een lekker drankje of hapje. En voor de liefhebber ook een jointje.

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder