web analytics

Recept Warme Rijstpudding

1/2 l melk , 100g rijst , 1/2 stokje vanille of vanillesuiker of de schil van een citroen , 80 g suiker , 2 a 3 eieren , 30 g boter of margarine , 50 g  amandelen.
kook op de gewone wijze stijve rijstebrij, maar laat er vanille of citroenschil in meetrekken.  vermeng deze dan, na er het smaakje uitgenomen te hebben , met de boter of margarine, de eierdooiers, de suiker en de amandelen, roer er zo luchtig mogelijk het stijfgeklopte eiwit door. besmeer een warme-puddingvorm met wat boter of margarine(ook het deksel) , strooi er wat fijn paneermeel in en vul hem dan voor3/4 met het mengsel. sluit hem stevig af en kook de pudding 2 uur au bain-marie, maar zorg, dat het water steeds tot even onder de rand van de vorm wordt bijgevuld. laat de pudding even opdrogen en dien hem met vruchten-of schuimsaus.

Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Geverifieerd door MonsterInsights