web analytics

Wandelvierdaagse Het Gooi 2019 2e dag

Met veel zin vandaag gestart om de 30 km te gaan lopen. Wel met een kleinere groep dan gisteren. De regenbui was al gevallen voordat wij van start gingen en hebben verder geen enkele spat regen gehad. De zon was zelfs goed aanwezig, vooral op de stukken heide. De route was langs de Buitenplaatsen/Landgoederen zoals Boekesteyn, Schaep en Burgh, Spanderswoud en Landgoed Hilverbeek. Wel lagen deze veelal in het groen en waren slecht te zien. Dit keer veel bloemenpracht gespot, alsmede de oerossen met hun grote hoorns.

Gelukkig zijn wij niet zo bang en konden wij er gewoon langs lopen. De 1ste stop was al redelijk snel bij het Goois Natuur Reservaat. Toch hier even de koffie genomen om wat energie op te doen, vanwege het vroegere opstaan. Verder richting Boekesteyn en hier bij Tuinderij & Theetuin de Sperwershof aan de koffie met wat lekkers. Helaas was dit niet meer self home made en was de smaak derhalve wat minder. De plek was daarintegen wel prima. Toen richting de tennisclub Tulip in Hilversum. Voordat wij hier aankwamen, eerst nog een zeer vreemde boom tegen gekomen en wel een met grote luchtwortels, waarschijnlijk een moerascypres. Dit was overigens niet het enige bijzondere wat wij gezien hebben. De metalen helm, weet iemand waar dit voor dient??? Het gezelschap was aan het nakaarten over wat er allemaal wel niet langs was gekomen deze dag.

Na de soep en eventuele andere consumptie konden we de laatste 10 km wel aan. Hier weer een mooie bloemenpracht gezien en ook de de maïs groeit volop. De honden hadden het goed naar de zin met het even kunnen afkoelen in een vennetje. Toen gingen we toch een beetje twijfelen waar de laatste sanitaire stop eventueel gehouden kon worden. De routebeschrijving en de plattegrond hadden verschillende meningen hierover. Maar gelukkig kwam na de heide La Place in beeld en neen niets gedronken en ja Judith je hoefde echt niet in de natuur te gaan hoor. Wel moet niet vergeten worden dat het vandaag de verjaardag was van Ageeth, zij werd verrast door haar familie, die de 10 km met haar hebben gelopen, nadat haar huis versierd was. Hoe oud zij is geworden laten wij in het midden, maar de ochtendserenade aan haar door ons vond zij vast geweldig. Oh ja en de auto hadden we nu mooi geparkeerd in het graanveld voor het hek van het parkeerterrein, lekker dichtbij.

 


Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Geverifieerd door MonsterInsights