web analytics

Lekker Toetje Hemelse Modder

Dick en Els

Vandaag een lekker recept van een echt Nederlands toetje Hemelse Modder.

 

Benodigdheden
2 repen melkchocolade 75 gram
2 repen pure chocolade 75 gram
(gebruik alleen echte chocolade!)
3 eieren
2 eetlepes suiker
1/2 liter slagroom

Bereidingswijze
Breek de chocolade in stukjes en laat het au bain marie smelten. Het eigeel en eiwit van de eieren scheiden in twee aparte kommen. Het eiwit met suiker stijf kloppen. De eidooiers goed schuimig kloppen. Klop nu de slagroom zonder suiker tot deze goed stijf is. Als de chocolade gesmolten is kun je deze langzaam bij de eidooiers gieten en ondertussen goed blijven mixen (handmixer op laagste stand). Als het goed gemengt, voorzichtig het eiwit door het mengsel spatelen.

Als laatste kun je de slagroom er doorheen scheppen, niet roeren! Als het goed luchtig is, 4 uur in de koelkast op laten stijven. Garneer het naar keuze, bijvoorbeeld met vlokken chocoladehagelslag, vruchtjes of iets met eigen fantasie.

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Paddenstoelenwandeling Leersumse veld - Utrechtse Heuvelrug

Paddenstoelenwandeling Leersumse veld Diavoorstelling weergeven Alles downloaden Vandaag een mooie herfstwandeling gemaakt op het Leersumse Veld. Natuurlijk op zoek naar paddenstoelen. We hadden niet te klagen heel veel soorten en gelukkig nog niet beschadigd of geplukt. We wisten niet dat we zoveel soorten zouden zien. De route van ongeveer 20 […]
%d bloggers liken dit: