web analytics

Indische Speklapjes

Indonesische Speklapjes

4 speklappen zonder zwoerd in vieren gedeeld – 2 tl sambal oelek – 1 tl koenjit – 1 el ketjap manis – 1 el citroensap – 2 el olie – 1 ui – 1 teentje knoflook – 1 tl ketoembar – 1/2 tl djintan – 2 el santen – zout

Wrijf de speklappen in met zout, sambal oelek en koenjit. Schenk de ketjap en de citroensap erover en laat ze 30 min intrekken. Verhit de olie en bak de speklapjes in 15 min knappend bruin haal ze dan uit de pan. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Voeg de ketoembar en djintan toe en maak dr een pasta van. Fruit de pasta 2 a 3 min in de achtergebleven olie. Doe de speklapjes terug in de pan en roer ze flink door dit mengsel heen. Voeg 2 dl water toe breng het geheel aan de kook en laat het 5 min op een laag pitje pruttelen. Voeg onder voordurend roeren de santen toe en laat het geheel binden. Serveer dit met witte rijst of gebakken aardappeltjes en een groente naar keuze


Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Geverifieerd door MonsterInsights