web analytics

Gooi en Wijdemeren Herfst wandeltocht in Ankeveen

Vanmorgen eerst maar gekeken op buienalarm.nl of er veel regen kwam. Viel mee zo te zien, dus reden om te gaan wandelen. Dit keer de tocht vanuit Ankeveen,wat bij ’s Graveland ligt. Het was een mooie tocht, waarbij de eerste stappen door het weidegebied ging. Lekker droog weer met af en toe een zonnetje. Mijn 5 finger schoenen deden het goed, geen koude voeten ondanks de 6,5 graad. Ook was de route goed gepijld. We ontkwamen er natuurlijk niet aan om toch door wat modderig gebied te moeten gaan. Dit was gelukkig maar 1 keer het geval. De diverse uitzichten in dit plassengebied zijn zeer mooi. De werkzaamheden aan de brug liepen wat uit. Ook hebben wij de stop bij het fort Uitermeer overgeslagen. Dit was niet slim, want de stop die daarna kwam en die wij gepland hadden, was bij het terras van Tante Mostert bij het Naardermeer.

2016-11-05 10.13.21

Klinkt goed niet waar? Helaas een oude schuur en een oude mevrouw. Meer vertellen wij er niet over. De zwarte koeien waren goed te fotograferen, net zoals de mooie rode paddenstoel. Maar toen ging het weer toch veranderen en kwam er een mooie regenlucht aan. Met de regenboog leek de bui nog ver weg. Dit was niet het geval en hebben wij wel een bui gehad, jammer genoeg gebeurde dit ook nog eens op een open stuk fietspad richting Weesp. Gelukkig was er na ca 21 km een mooie stop bij het restaurant de Molen, vlakbij Ankeveen. Hier dan eindelijk de koffie met wat lekkers genomen. De laatste 5 km ging weer met droog weer verder. In Ankeveen was alles in blauw, omdat het een kunstenaarsweekend was. Heel bijzonder om te zien, hoe de mensen dit hadden gedaan.

De 2 ooievaars aan het eind waren in het geheel niet bang en bleven gewoon staan om op de foto te gaan. Dank jullie wel ooievaars. Weer op tijd terug met een mooie herinnering in de pocket. Oh, ja en het routekaartje dit keer niet op de foto, omdat de accu van Dick z’n telefoon halverwege ermee op hield en hij tussentijds de accu heeft verwisseld. Misschien toe aan een nieuwe telefoon.

Gooi en Wijdemeren Herfst wandeltocht in Ankeveen – Stichting Wandelsportcentrum De Verbinding


Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

1 thought on “Gooi en Wijdemeren Herfst wandeltocht in Ankeveen

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Geverifieerd door MonsterInsights