Onlangs langs geweest bij onze eigen slagerij van Dorp in Waddinxveen. En de vriezer weer helemaal gevuld. Deze keer ook hamlappen meegenomen want het is weer een tijd geleden dat wij onze eigen Ko Lo Yuk hebben gemaakt. Het is een heel eenvoudig recept maar wel erg lekker met een echt authentieke “eigen” smaak.
Nu het recept:
750 gram hamlappen (250 gram per persoon)
zout
1 flesje bier
bloem
3 eetlepels Conimex saté kruiden
2 bollen knoflook 2 bollen
frituurolie
Bestrooi de hamlappen met zout. Snij de hamlappen in grove dobbelstenen. Pers de 2 bollen knoflook uit. Doe de gesneden hamlappen in een schaal en roer de sate kruiden met de gepureerde knoflook door elkaar en voeg het flesje bier toe. Hussel de massa goed door elkaar en dek de schaal af met plastic en laat het kruiden mengsel een dag lang haar werk doen.
Verwarm de frituur olie in de friteuse. Niet al te heet. Pak een schaal vul deze met een laagje bloem en voeg hier het vlees met het kruiden mengsel toe. Roeren en af en toe wat bloem toevoegen totdat het een licht gelig deegje wordt. Dan frituren lichtbruin. Niet alles tegelijk in de frituur anders kleeft de massa aan elkaar dus stukje voor stukje.
Opdienen met zoete chili saus. Eet smakelijk !
Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.