web analytics

Recepten ouderwets Draadjesvlees

Omdat we weer helemaal opnieuw moeten beginnen met dit weblog zal ik al eerste dit recept weer met jullie delen:

Draadjesvlees

Ingrediënten
500 gr. sukadelappen (of magere runderlappen), 60 gr. boter, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 eetl. azijn, 1/2 dl. heet water, eventueel 1 eetl. allesbinder, zout, grofgemalen zwarte peper.

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter tot hij niet meer schuimt. Braad het vlees rondom bruin aan. Voeg laurier, kruidnagel, azijn en water toe en laat 2 tot 2 1/2 uur sudderen op laag vuur. Dek de pan af met alufolie zodat het vocht in de pan blijft. Haal het vlees uit de pan en bind de jus eventueel met wat allesbinder. Bestrooi het vlees naar smaak met grofgemalen zwarte peper.

Variatie 1: Laat een 1/2 zakje gehalveerde gedroogde pruimen zonder pit en 2 geschilde appels in parten de laatste 15 min meesudderen.

Variatie 2: Voeg 5 zongedroogde tomaten, 1/2 bosje basilicum en 2 eetl zoete sherry aan de jus toe.

variatie 3: Voeg i.p.v. water een 1/2 flesje bruin bier toe en na 1 1/2 uur 2 grote uien in ringen. Voeg aan de jus op het laatste moment 2 in dobbelstenen gesneden plakken ontbijtkoek toe en roer tot een mooie gladde saus.

draadjesvlees met uien
Zeeuws-Vlaams ‘stoofvlees’
Stew the Flemish way400 grams sirloin beef
2 onions
2 apples
1 tsp ginger powder
1 tbsp butter or margarine
2 tbsp ketjap manis (sweet)
½ tsp nutmeg
salt, pepper
600 grams frozen French friesPreheat the oven to 225ºC/435ºF. Skin the onions and slice them into rings. Peel, quarter and core the apples and slice them into strips. Cut the meat into 1 cm or ½” strips and sprinkle with the ginger powder and pepper. Put the fries in the oven and bake them till golden brown.In the meantime heat the butter in a skillet. Turn up the heat and fry the beef strips for about 3 minutes. Take the meat from the pan and fry – with heat still turned high – the onion rings for about 3 minutes. Add the apple slices and cook for another minute. Turn down the heat, add ketjap, nutmeg and 2 tbsp water. Cover the pan and let the mix stew for 10 minutes. Add the meat and simmer for 2 more minutes. Add salt to taste.

Serve with the golden-brown fries and a mixed salad or your choice of vegetables

 

 

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Wandelingen en Wandelroutes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder