Cunera Pelgrimstocht 2017

Dick en Els

Vandaag weer eens met de wandelclub WSV Prins Bernard aan de wandel geweest. Dit keer was het de Cunera pelgrimstocht vanuit Amerongen. De geschiedenis van Cunera speelde zich af in de tijd van de Romeinen. De route zou lopen naar Wijk bij Duurstede en dan via de bossen terug naar Amerongen. Met 11 man gingen we voor de 20 km en de andere 4 leden liepen de 10 km. Leuke ontvangst op het plein bij de kerk en hier hebben we dan ook maar eerst koffie genomen. Daar gingen we op naar de eerste 10 km langs de Lekdijk. Ach dit had enigszins wel zijn charme. Bij het terras aan de Rijn in Wijk bij Duurstede werden wij getrakteerd door Henk en Hannie. Zij waren vandaag precies 34 jaar geleden getrouwd. Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd. Toen weer op pad. Op onze routebeschrijving hadden we 30 punten te gaan en we waren pas op punt 11. Dit betekende dat we wel wat meer weggetjes c.q. paden zouden lopen. Dat klopte ook, maar dit waren wel ca. 10 punten die in Wijk bij Duurstede zelf waren. De Langbroekerwetering, die eigenlijk de Amerongsewetering heet, was erg lang en erg saai. Waar bleef nou aan je rechterhand, dat ene Landgoed Kolland, daar zou toch wel een stukje bos en natuur zijn in plaats van asfalt en auto’s?

Na iets meer dan 8 km na onze eerste rust gelopen te hebben eindelijk het toegangshek gevonden. Nu nog een bankje om te kunnen rusten en even iets te eten van wat we zelf mee hadden genomen. Het bankje vinden duurde wat langer en voordat we weer de Lekdijk op gingen, hebben we maar in het gras plaatsgenomen. Na wat uitgerust te zijn, weer op pad en via het Landgoed Zuylenstein, waar uiteindelijk het bankje te zien was, kwamen we na 23 km weer bij de kerk aan. Hier waren diverse outfits te zien, die door aanwezigen gedragen werden uit de Romeinse tijd. Dit was nog het allergezelligste van de hele wandeling. Of deze tocht er volgend jaar weer tussen zit, denken wij niet. WIlma Riebeek en ik gaan wel, wat zeker is, komende vrijdag en zaterdag de 2daagse van Amersfoort doen, gesponsord door RTV Utrecht. Dus wie weet komen wij wel in beeld of op de radio. Ook niet vergeten dat Dick en ik komende week de avond4daagse van Vianen gaan lopen. Dit zijn wel wat minder kilometers en we doen dit, omdat vorig jaar de laatste dag afgezegd werd door het verwachte onweer. Dus dit jaar moet het maar gewoon droog blijven en niet al te warm graag.

Screenshot_2017-06-17-15-14-24

Wandelen in Amerongen – Cunera Pelgrimstocht

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Avondvierdaagse Vianen 2017

Voor degene die met ons deze dagen hebben mee geleefd een foto impressie. Het zijn er niet zoveel, omdat het toch wel erg warm was en ik niet de fut had om foto’s te maken. Voor wat het weer dus betreft was het erg warm, maar helaas vanavond toch weer […]
%d bloggers liken dit: