web analytics
  • ma. jan 17th, 2022

Ja deze keer had Dick niet de griep en kon hij samen met Els de kerstmarkt in Düsseldorf bezoeken. Het thuisfront met Kia en Lara was goed verzorgd door David en Greanne dus daar hadden wij geen zorgen over. Na een voorspoedige treinreis (maar een half uurtje vertraging) kwamen wij aan het was maar 10 minuutjes lopen naar ons hotel we konden daar onze bagage kwijt dus waren we om een uur of half 11 al aan het winkelen in Düsseldorf.

Veel te zien prachtige winkels van bekende modehuizen juweliers en natuurlijk niet te vergeten van Nespresso waardoor wij onze koffievoorraad thuis konden aanvullen met een lekker nieuw koffiesmaakje.  Onderweg natuurlijk wel even gestopt voor een brötchen bratwurst.

De glühwein werd voor de avond bewaard. Na het uitrusten in ons hotel (het begon reeds donker te worden) gingen wij er weer op uit en werden door ons winkelcentra, zingende kerstbomen, warenhuizen die binnenkort gingen sluiten en daardoor stunten met prijzen.

De Primarkt hebben we maar overgeslagen dat was te veel voor Dick. Jammer dat het weer wat tegen zat. Veel regen maar dat kon de pret niet drukken de terrassen met terrasverwarming waren overvol en natuurlijk ook de verschillende kerstmarken in de stad werden goed bezocht.

Het enig jammere was dat wij vanwege de regen niet gebruik hebben gemaakt van het reuzenrad. Dus dat maar uitgesteld tot zaterdag morgen in de hoop dat het dan droog zou zijn. s ’avonds heerlijk Chinees gegeten midden tussen de chinezen die allemaal van de Chinese fondue aan het genieten waren. Voor Dick stond zijn favoriet Zeewier op het menu.

Deze keer niet zoals hij gewend was gefrituurd maar rauw. Heerlijk en gezond want ja op zaterdag stond er nog veel op het programma. Heerlijk geslapen in het hotel met een goed ontbijt achter de kiezen weer op pad. Inmiddels al uitgecheckt en de koffers beheerd achtergelaten.

Het was gelukkig droog maar helaas was het reuzenrad gesloten dus hebben wij weer een excuus om nog een keertje terug te gaan. Na het inkopen van verschillende snuisterijen en het ophalen van de koffer richting station gegaan waar de trein zonder vertraging richting Utrecht vertrok.

Echter nabij Zevenaar kregen wij van de machinist te horen dat er tussen Zevenaar en Arnhem geen treinverkeer mogelijk was vanwege een kapotte bovenleiding en dat er bussen zouden worden ingezet. Hij kon ons niet vertellen hoe lang alles zou gaan duren.

Omdat wij hadden afgesproken thuiskomend Kia en Lara uit te laten gauw gebeld met het thuisfront gelukkig liepen ze al in het park dus dat was al prima geregeld. Groot was dan ook onze verbazing dat in Zevenaar de trein ineens begon te rijden en ons werd verteld dat wij weer richting Utrecht gingen. Totaal een half uurtje vertraging. In Utrecht gekomen had Els haar koffer gelukkig niet vergeten maar op het perron bleek dat Dick nog bagage in het net had laten liggen.

Els sprintte in een “sneltreinvaart” de trein in. Helaas voor haar besloot de machinist te vertrekken deuren werden gesloten en Dick nog op het perron met geld telefoon en OV passen. Gelukkig kon Els vanuit de trein via een aardige passagier die zijn telefoon ter beschikking stelde Dick de nodige instructies geven. En ging Els achteroverzitten voor een extra tochtje Amsterdam (de mooiste stad van Nederland) naar Utrecht.

Dick was inmiddels huiswaarts vertrokken waar hij werd opgewacht door twee uitzinnige beagles.  David en Greanne kwamen na een lekker etentje en het bezoeken van de ontsteking van de grootste kerstboom in IJsselstein ook richting huis.

Voor Els moesten we nog een uurtje wachten maar ja Amsterdam is natuurlijk ook geweldig om te bezoeken dat laat je niet gaan. David had heerlijke oliebollen voor ons geregeld want trek hadden we wel natuurlijk na dit avontuur. Of er volgend jaar nog een herhaling komt kunnen we op dit moment nog niet zeggen maar we hebben het reusachtig naar ons zin gehad. David en Greanne bedankt voor jullie goede zorgen !

Dick en Els

Wij zijn liefhebbers van leuke wandelingen met of zonder onze 2 Beagles  en schrijven hierover in ons wandelblog. Ook zijn wij benieuwd naar jouw wandelervaringen of ben je ook een liefhebber van Beagles ? Deel ook jouw ervaringen.

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.