web analytics

A. Vogel Wandeltocht 2019

Samen door de Natuur heette de tocht, die vandaag was uitgezet door A. Vogel. Begonnen en geëindigd bij de tuinen van Dr Vogel in ‘t Harde. De natuur heeft zeker zijn best gedaan en vooral de zon was op zijn best. Misschien wel iets te warm, maar dankzij de vele waterpunten hebben wij daar niet al teveel last van gehad. Beginnend met een waterdrankje met smaak konden wij er goed tegen aan. Het elektriciteitshuisje had wel last van de zon en had een overkapping gekregen.

Helaas waren de aardbeien bijna op en hebben wij die maar laten staan. In Elburg hadden we een eigen prive gids, die ons de historie en andere bijzonderheden kon vertellen over zijn geboorte-/woonplaats. Hierdoor zagen wij de touwslagerij, die nog in gebruik is. Ook hoe men vroeger kon zien of men geld had en welk beroep men had. Gewoon stoepje bekijken. Na gepauzeerd te hebben bij een heerlijke plek, gingen wij de warmte weer in. Via de weilanden en de mooie koeien en de gekleurde en vooral onbekende veldbloemen richting Oldebroek. Wel nog even gezien hoe de schapen een schaduwplek gevonden hadden.

De 2e stop werd gehouden bij rustpunt De Feithenhof. De koffie had hier wel wat lang gestaan, maar de eigenaar was aardig. De paling was helaas niet meer voorradig. Daarna werd het wel wat zwaarder door de warmte, vooral over de heide en de droge bospaden. Na 30 km hadden we het allemaal wel gezien en waren wij blij dat de tuinen in zicht kwamen. Helaas was het niet voor iedereen een makkelijke tocht, maar opgeven is geen optie, zoals ons motto zegt en zo hebben we met z’n allen toch maar weer een mooie dag gehad, vooral met elkaar.

 

2 thoughts on “A. Vogel Wandeltocht 2019

Wij vinden het leuk om jouw reactie op ons berichtje te lezen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Kampen via Wandelroutes Overijssel

Dick wilde graag Kampen bezoeken. Om wat voetstappen te kunnen zetten, de auto geparkeerd bij de AH in een nieuwbouw wijk in Kampen-Zuid. Hier werden wij door verkeersregelaars verwezen naar een parkeerplek. Wat bleek er aan de hand? De treinen reden niet verder van en naar Zwolle en men moest […]
%d bloggers liken dit: